Ta enkle bærekraftige valgDet er som regel lettere sagt enn gjort å ta bærekraftige valg. For PM Danielsen skal dette være en naturlig del av virksomheten, og vi jobber kontinuerlig med å videreutvikle måten vi jobber på. Et av våre mål er at det skal være enkelt for kundene våre å ta mer bærekraftige valg. Våre interiørkonsulenter hjelper gjerne til med å se på hvilke muligheter som finnes i eksisterende interiør. Dette sparer både lommebok og miljøet.

 

     

«Tenk nytt»

Har dere et hyggelig sted i kontorlandskapet der dere ofte samles for å ta en kaffe, og prater om løst og fast? Sosiale soner er viktig for arbeidsmiljøet, og et sted der dere kan koble litt av fra de faste arbeidsoppgavene deres. Kanskje de slitne møblene ofte blir et tema og kommentarer som «vi burde kaste den gamle sofaen og kjøpe ny snart» dukker stadig opp. Automatisk tenker man at man må kjøpe ny, hvorfor tenker så mange av oss sånn? At det må kjøpes inn en ny sofa, når den gamle ikke lenger står til forventningene?

«Dette har vi tenkt mye på. Vi vet det kastes for mye møbler som er fullt brukbare i Norge. Det mest bærekraftige er å velge noe som kan vare lenge, men mange tar nok ofte raske beslutninger uten å tenke på hverken miljø eller lommebok. Nå ønsker vi å synliggjøre stemmen vår og fremme vårt fokus på fremtiden», sier Ragne Evensen, avdelingsleder Kristiansand.

PM Danielsen tilbyr redesign av møbler, og trekker gjerne om slitne møbler. Å bytte understell på bord og stoler er også en rimelig løsning som kan gjøre mye for helhetsinntrykket. Det går selvfølgelig også ofte an å bestille nye deler hvis noe er ødelagt, i stedet for å kaste og kjøpe helt nytt.

 

Hos Qualified Solutions har vi trukket om puffen og satt på andre ben både på puff og sofa. Dette gjorde at møblene passet mye bedre inn i de nye lokalene - og skapte en fin helhet.

Hos Qualified Solutions har vi trukket om puffen og satt på andre ben både på puff og sofa. Dette gjorde at møblene passet mye bedre inn i de nye lokalene - og skapte en fin helhet.

Har du tenkt på at det kan ha en positiv miljøeffekt ved å velge miljøvennlige tekstiler?

 

Håndplukkede samarbeidspartnere

Med fokus på fremtiden satser PM Danielsen tungt på bærekraft. Ved siden av vårt tradisjonelle salg av nye møbler, ser vi også på andre typer forretningsmodeller, som utleie, gjenbruk og resirkulering. Dette gjør vi slik at du kan kjøpe eller leie møbler med god samvittighet. I et bærekraftig perspektiv er noe av det viktigste vi gjør når vi handler nytt å velge produkter med lang levetid. Derfor håndplukker vi samarbeidspartnere som ivaretar både kvalitet, slitestyrke og levetid. Det har stor betydning hvor produktene produseres, hva de lages av og hvordan de fraktes.

«Leverandørene vi samarbeider med skaper produkter som er produsert med respekt, ikke bare for miljøet, men også for brukernes helse og sikkerhet. Deres mål er å bidra til å skape sunne innendørsområder. De fleste av de norske leverandørene har en sterk miljøprofil, og som bonus er leveransene kortreist. Vår ambisjon er at det skal være enkelt for våre kunder å handle smart – og lokalt», sier Ragne Evensen.  

 

Et godt grunnlag

Vårt arbeid med bærekraft er i gang. Vi har satt oss konkrete, målbare ambisjoner som vi ønsker å ta med oss i videreutviklingen av vårt arbeid. Vi anerkjenner at møbelbransjen er en typisk lineær bransje, men vi ønsker å bidra til å snu bransjen om til å bli mer sirkulær. Den sirkulære økonomiens mål er å utnytte alle ressursene best mulig. Vårt bidrag blir å sikre at minst mulig skal kastes som avfall, men holdes i et kretsløp der stadig resirkulering fører til mindre behov for å ta ut nye råvarer.

«Dette er en omfattende jobb, og ikke noe som vil skje over natten. Men det handler om å gjøre en liten innsats for å legge et godt grunnlag. Tenk langsiktig og langvarig, så har du allerede et godt grunnlag», avslutter Ragne Evensen.

 

Les gjerne mer om hvordan vi jobber med- og tenker rundt bærekraft og samfunnsansvar

 

Grønt valg – sertifiserte produkter

Vi ønsker å gjøre det lettest mulig å handle bærekraftig. Se et utvalg av produktene under. Vi jobber kontinuerlig med å få oppdatert siden vår og alle produkter som fortjener merket.

 

 

Produkter