Labofa

Leverandørens hjemmeside

Hos Labofa tror vi på møbler som forteller en historie. En historie om lidenskap for design, høy kvalitet og godt håndverk siden 1943. En historie der vi kombinerer våre stolte tradisjoner med mot og kunnskap for å skape en vakker og kompromissløs design.

Med anerkjente designere fra hele verden foredler og fornyer vi designarven vår. Vi deler den felles ambisjonen om å forene fortiden og nåtiden i fremtidens møbelklassikere.

 

Vår historie

Labofa er historien om Johs. Larsens bil- og sykkelverksted i Skælskør fra 1943, som viste seg å være en av Skandinavias største møbelfabrikker på bare 30 år.

Den spennende reisen startet, da ideen om å lage reservedeler til biler av gamle telefonkabler på midten av 40-tallet ble erstattet av lidenskapen for møbler. Verkstedet ble en fabrikk - Larsen Boltefabrik - som produserte kontorstoler, og suksessen satte raskt fart. Opp gjennom 50-, 60- og 70-tallet eksploderte stol produksjonen - og samlingen. Labofas stoler ble brukt i kantiner, skoler og kontorer over hele verden, og Labofa ble symbolet på kvalitet og godt håndverk.

Etter flere oppkjøp fusjonerte Labofa med Munch Møbler i 2002 og utvidet deres produktsortiment med eksklusive arbeidsbord og lagring. Men det vanlige eventyret varte bare i seks år. Fra 2008 var Labofa tilbake til sin opprinnelige lidenskap og ambisjon som før: Produsere kvalitetsstoler med en historie.