Fumac

Leverandørens hjemmeside

FUMAC A/S

FUMAC A/S er en ledende dansk produsent av funksjonelle og holdbare designmøbler til offentlig og privat bruk. Møblene selges i mer enn 20 forskjellige land.

FUMAC A/S som ble grunnlagt i 1956 som Hanbjerg Møbelfabrik av snekkermester Egon Jensen. Egons mors hønsehus ble gjort om til produksjonslokale på Kirkevej 27 i Handbjerg. 

Den første tiden produserte Egon Jensen og hans stab av møbelsnekkere boligmøbler som hyller, reoler, skatoller, kommoder og senger med lamellbunner. I 1970 årene ble bokkasser i teakfinér hovedproduktet med USA som hovedmarked. Ved siden av møbelproduksjonen produserte Egon Jensen også seilbåter, da seilbåter var Egon Jensens store lidenskap.

I 1981 ble salgsselskapet FUMAC A/S etablert. Navnet FUMAC er en sammentrekning av Furniture Makers Coperation. I 2009 skiftet Hanbjerg Møbelfabrik navn til FUMAC A/S

Etter Egon Jensens altfor tidlige død i 1989, overtok sønnen Tommy Jensen. I dag består FUMAC A/S av over 18.000 kvadratmeter fabrikk i Vinderup hvor det produseres kontormøbler, boligmøbellinjen ATOM, Private Label-møbler og OEM. FUMAC A/S samarbeider med danske prisvinnende arkitekter og designere. Flere av de produktene har gjennom de seneste år vunnet internasjonale design priser som Red Dot Award og Good Design.

FUMAC A/S er god form og kvalitet forent med en attraktiv pris.