Ekornes

Leverandørens hjemmeside

Om Ekornes

Jens Ekornes kombinerte praktisk kunnskap med funksjonell design, for å lage møbler som er perfekt formet etter kroppen.

Møbelsnekring er dypt forankret i våre nordiske røtter og forteller historien om hvem vi er. Det er et håndverk perfeksjonert av familiene våre over tid. Vi er stolte over hvordan håndverket har påvirket vår arv. Møbelsnekring er et håndverk som har blitt lært bort gjennom generasjoner ved hjelp av prøving og feiling. Verdens mest komfortable stol ble tross alt ikke til over natten. Det har derimot tatt flere tiår å perfeksjonere opplevelsen av perfekt sittekomfort. Sykkylven er sentrum for den norske møbelindustrien og hjem for Ekornes i mer enn 80 år. Tettstedet ligger vakkert og rolig til, og det var nettopp her revolusjonen innenfor skandinavisk møbeldesign startet.

Tradisjonen med å lage utsøkte møbler hadde sitt utspring i arverettigheter til gårder og eiendom. Alt startet med de nest eldste sønnene. Sønnene som ikke skulle arve familiegårdene, og som måtte finne andre måter å forsørge familien på. Disse sønnene arbeidet hardt og lærte å komme seg frem i verden. De var smarte, nyskapende og ekstremt kreative.