Utskrift & dokumenthåndteringsløsninger

Har du noen gang tenkt på hvordan man kan effektivisere bedriftens dokumenthåndtering?
Vi har mange gode løsninger innen utskrift og dokumenthåndtering som er med på å øke bedriftens sikkerhet rundt utskrift og dokumenthåndteringsløsninger som forenkler arbeidsflyten til de ansatte.


Ta kontakt for en trivelig og uforpliktende prat.

Ta kontakt

Ricoh Smart Integration

RICOH Smart Integration tilbyr brukervennlige apper som kobler multifunksjonsskriveren (MFP) til populære tredjeparts skytjenester slik at viktig informasjon blir raskt tilgjengelig, klar til bruk og deling.

Koble multifunksjonsskriveren til eksterne skytjenester som Dropbox, Google Drive og Office 365 slik at du kan arbeide smartere og øke produktiviteten.

Når du bruker multifunksjonsskriveren sammen med skyteknologi, kan du:

  • Konvertere papirdokumenter til redigerbare, digitale format
  • Redusere kontor-, utskrifts- og papirkostnader
  • Skrive ut dokumenter fra nettskyen uten bruk av IT-servere
  • Automatiser daglig arbeidsflyt for å arbeide smartere, raskere og mer kostnadseffektivt

Det er enkelt å starte bruk av RICOH Smart Integration på dine vilkår. Les om de ulike pakkeløsningene nedenfor, og bestill deretter den applikasjonspakken du trenger med ønsket varighet, eller prøv gratis i 30 dager. Appene aktiveres direkte fra multifunksjonsskriveren så de er klare umiddelbart. Ettersom RICOH Smart Integration er en skybasert løsning, er det ikke nødvendig med en kostbar installasjon eller besøk av tekniker for å komme i gang. 

 

 

 

Autostore

Kofax AutoStore tilbyr en sentral måte å administrere alle dokument- og datainnsamlingsaktiviteter på tvers av ethvert enterprise IT-miljø. Med Kofax AutoStore, automatiserer du dokumentdrevne forretningsprosesser for å redusere kostnader, forbedre driftseffektivitet, kommunikasjon og samarbeid og støtte forskriftsoverholdelse.